Home > Piets blog > Achterhoek en Twente lokaal glad – vrieslucht stroomt Groningen binnen
Volg Piet

Piets blog

Achterhoek en Twente lokaal glad – vrieslucht stroomt Groningen binnen

Waarschuwing: in het oosten van het land is het lokaal glad door sneeuw, door vorst of een combinatie van beide.

Een zone met neerslag trekt vanuit het midden en oosten van het land richting de zuidelijke provincies.  In de Achterhoek, Twente, en en in het Gelderse heuvelgebeid is het plaatselijk glad door sneeuwval bij kwikstanden rond het vriespunt. Ook elders in het land, met uitzondering van het zuidwesten kan het plaatselijk gald zijn door sneeuwresten.

In het zuidwesten van het land is het kwik inmiddels opgelopen naar 6 graden. De neerslagzone trekt langzaam via het zuidoosten het land uit. Veel activiteit zit er niet in.  
Daar ligt de temperatuur ruim boven het vriespunt en waait de wind uit het westen tot zuidwesten. In het midden en noorden van het land waait een koude oostenwind, in het Waddengebied is deze inmiddels toegenomen tot krachtig, 6 Bft.
De zone met neerslag zal in de loop van de ochtend ons land verlaten. Met de overlast als gevolg van sneeuw zal het meevallen.
Vanuit het noordoosten is het flink aan het opklaren en stroomt koudere lucht het land binnen. Het kwik is ondanks dat de zon in Groningen is doorgebroken inmiddels gedaald tot onder het vriespunt: -1 graad in Eelde.

Meer Blog