Home > Piets blog > Brand door blikseminslag in Den Haag en Groningen
Volg Piet

Piets blog

Brand door blikseminslag in Den Haag en Groningen

Active Image

Een appartementencomplex aan de Benoordenhoutseweg in Den Haag en een huis in het Groningse Briltil (gemeente Zuidhorn) zijn donderdag getroffen door de bliksem. Blikseminslag in Den Haag 

In Den Haag vloog de nok van het gebouw met twaalf woningen in brand, niemand raakte gewond. De brandweer schat de schade op 900.000 euro. In Briltil sloeg de bliksem in het rieten dak in waardoor er brand uitbrak. Ook hierbij vielen geen gewonden. Het huis waarin een brandweerman woont, brandde volledig uit.

 

Door de brand in Den Haag moest een gedeelte van de Benoordenhoutseweg worden afgesloten. Hierdoor ontstonden er opstoppingen op de nabijgelegen Utrechtsebaan en de Van Alkemadelaan.

Spoorwegen

De spoorwegen hadden op diverse plaatsen last van het weer, meldde ProRail. Donderdagochtend rond half acht kwam het treinverkeer rond Middelburg enige tijd stil te liggen na een blikseminslag. Even voor het middaguur sloeg ook de bliksem in op de lijn tussen Akkrum en Grou-Jirnsum waardoor daar het treinverkeer werd verstoord.

Meer Blog