Home > Piets blog > Florida in beroering door tropische storm Fay
Volg Piet

Piets blog

Florida in beroering door tropische storm Fay


De tropische storm Fay lag dinsdagnacht  (onze tijd) juist over het zuidelijke deel van Florida en gaf aanleiding tot grote beroering onder de bevolking en de locale autoriteiten, zo rapporteren internationale media.

De prognose van de baan van de storm is namelijk nogal onzeker, daar er verschillende logische banen zijn die de storm zou kunnen volgen waarbij er steeds gependeld wordt van water naar land en terug.

 


Tropische stormen halen hun energie van het water en verliezen sterkte en dus windkracht boven land, dus het is erg afhankelijk van de plek waar ze zich bevinden of hun kracht en bestaanstijd lang of kort duren.
De laatste prognose van het Hurrican Center in Florida wijst erop dat Fay het zuidelijke Florida kruist van 19 tot 20 augustus in noordoostelijke richting. Dat brengt het system op de Atlantische OCeaan juist ten oosten van Orlando. Hier wordt nieuwe energie opgedaan boven water, waarop het systeem het land opdraait in de buurt van Jacksonville en dan vermoedelijk zijn dagen eindigt boven Georgia als een tropisch lagedrukgebied in de periode van 22 tot 24 augustus.


De maximale windsnelheid die verwacht wordt voor dinsdag is ca. 28 m/s en dat kan aanleiding geven tot het omwaaien van bomen en flinke schade aan huizen.

Meer Blog