Home > Piets blog > IOC: smog leidt niet tot grote problemen
Volg Piet

Piets blog

IOC: smog leidt niet tot grote problemen

Active Image

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) denkt dat de luchtverontreiniging in China niet zal leiden tot grote problemen tijdens de Olympische Spelen. Dat zei de voorzitter van de medische staf van het IOC, Arne Ljungqvist, dinsdag.

De commissie hanteert de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties. "Ik ben ervan overtuigd dat atleten en bezoekers geen last zullen hebben van de luchtkwaliteit."


Het organisatiecomité van de Spelen in Beijing heeft veel in het werk gesteld om de luchtkwaliteit te verbeteren. Zo werd de helft van het aantal auto’s van de weg gehaald, werden bouwprojecten stilgelegd en fabrieken in de Chinese hoofdstad en omliggende provincies gesloten.


Ljungqvist zei verder dat de atleten dezelfde omstandigheden kunnen verwachten als in Atlanta (1996) en Athene (2004). "De atleten moeten rekening houden met de hitte en de hoge luchtvochtigheid."


Het IOC kan mogelijk nog schuiven met de datum van de marathon of de olympische wegrace in het wielrennen. "Dat doen we alleen als er grote problemen optreden. De mist die nu te zien is geweest, heeft niets te maken met luchtverontreiniging, maar is een combinatie van luchtvochtigheid en verdamping."
(Novum/AP)

Meer Blog