Home > Piets blog > Mist hindert vliegverkeer
Volg Piet

Piets blog

Mist hindert vliegverkeer

Active Image
Het vliegverkeer op Schiphol kampt dinsdag als gevolg van mist met enstige vertragingen. Dat heeft een woordvoerder van de luchthaven meegedeeld. Ook het verkeer op de weg heeft last van de mist. 
 

Per uur kunnen op Schiphol in de ochtenduren niet meer dan zeventien vlegtuigen landen, normaal zijn dat er zestig. Door het slechte zicht is niet meer dan een landingsbaan beschikbaar.

 

Door vertraging bij de binnenkomende vluchten, vertrekken ook veel vliegtuigen later dan voorzien. De vertraging zal tot de middag duren.


Vertragingen

De woordvoerder spreekt van aanzienlijke vertragingen. Reizigers wordt aangeraden contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij. Ook de luchthavens in Rotterdam, Brussel en Parijs hebben last van vertragingen.


Het vliegverkeer op Eindhoven Airport ligt volledig plat. De binnenkomende vliegtuigen met in totaal zevenhonderd passagiers aan boord wijken uit naar vliegvelden in het buitenland en Maastricht.


Vertrekken

Voor ongeveer 650 passagiers die vanochtend vanuit Eindhoven zouden vertrekken, zit er niets anders op dan te wachten totdat de mist optrekt.


De ochtendspits is drukker dan normaal. Rond negen uur stond er 390 kilometer file, 100 kilometer meer dan normaal. Vooral rond Rotterdam zijn er problemen.

Meer Blog