Home > Piets blog > Moessonregens eisen honderd levens in Pakistan
Volg Piet

Piets blog

Moessonregens eisen honderd levens in Pakistan

Active Image

Moessonregens hebben heel wat overstromingen en schade veroorzaakt in Pakistan. Bij het noodweer lieten meer dan honderd mensen het leven. Vooral de Noordwestelijke grensprovincie en de stammengebieden aan de Afghaanse grens werden getroffen, heel wat lemen huizen spoelden weg.


 

Ingestorte daken
Volgens de krant Express verdronken 25 mensen toen hun drie reddingssloepen gisteren kapseisden in de provinciehoofdstad Pesjawar. Een vijftigtal anderen kwamen om in Pesjawar en het stammengebied Khyber, meestal door ingestorte daken. In het district Rajanpur, in de oostelijke provincie Punjab, verloren nog eens twaalf mensen het leven door overstromingen. Ook heel wat oogsten zijn vernield, aldus de krant Daily Times.


Geen waarschuwingssysteem

Heel wat mensen raakten geïsoleerd en moesten met legerhelikopters gered worden. Volgens de autoriteiten is de schade erg groot omdat er geen doeltreffend waarschuwingssysteem is. Provinciale nooddiensten deelden tenten en dekens uit aan tientallen mensen die dakloos geworden zijn door de overstromingen.


In grote delen van Pakistan vallen er dezer dagen moessonregens en volgens het meteorologisch instituut is het einde nog niet in zicht, de komende dagen wordt nog meer nattigheid voorspeld. (belga/mvp/hln)

Meer Blog