Home > Piets blog > Noodweer zorgt voor overlast in Zeeland
Volg Piet

Piets blog

Noodweer zorgt voor overlast in Zeeland

Noodweer heeft donderdag aan het einde van de middag en het begin van de avond in de hele provincie voor overlast gezorgd.


Door wolkbreuken was er onder meer in Clinge en Krabbendijke van flinke wateroverlast. Tussen 18.30 en 18.55 uur trok een flinke bui over Clinge. Diverse straten, waaronder de ‘s-Gravenstraat, liepen onder water.


Via wasbakken en toiletten stroomden het water ook huizen binnen. Ook waten putdeksels naar boven gekomen. In slechts tien minuten tijd viel ongeveer 30 millimeter water. Ook in Krabbendijke  was er sprake van forse wateroverlast.

 

In Ritthem sloeg de bliksem in in een grote boom. Enkele takken kwamen naar beneden en deze kwam vervolgens dwars over de weg te liggen. De brandweer rukte met een hoogwerker en een tankautospuit uit om de situatie weer veilig te krijgen. Op 7 augustus van dit jaar sloeg de bliksem ook al in in één van de bomen aan de dezelfde weg. De gemeente Vlissingen heeft de bomen in de straat toevallig deze week nog geïnspecteerd naar aanleiding van deze inslag.

hvzeeland.nl

Meer Blog