Home > Piets blog > Noodweer zuidelijke Eilanden Italie
Volg Piet

Piets blog

Noodweer zuidelijke Eilanden Italie


Zeer slecht weer heeft op verschillende eilanden ten zuiden van Italië voor problemen gezorgd.
Een aantal eilanden zijn niet meer bereikbaar per Ferry. Sommige eilanden zijn al een aantal dagen afgesneden van scheepvaartverkeer.
Oorzaak: een winterstorm waarbij zelfs sneeuw is gevallen.


Sicillie
Op het eiland Sicilië had de brandweer van Palermo de voorbije nacht de handen vol met omgewaaide bomen en elektriciteitspalen, afgerukte daken en reclamepanelen. Op de kusten van Calabrië beukten golven van meer dan vijf meter hoog in.


 


Dode in Macedonie door noodweer
Ook in Macedonie is het zeer slecht weer. Bij een storm viel een dode en verschillende gewonden.
Er was veel overlast door uitvallende elektriciteit. Op zee stonden golven van ruim drie meter hoog.


Italië en Griekenland geleidelijk beter

Het slechte weer wordt veroorzaakt door een depressie boven het Middellandse Zeegebied. Het trekt de komende dagen langzaam naar het oosten weg. In het weekend wordt het in Italië en ook in Griekenland beter met geleidelijk droog weer, meer zon en hogere temperaturen. De eerste dagen nog veel regen en onweersbuien met soms veel wind.


Warmte Spanje onderweg

Echt warm is het op dit moment nergens in Europa. De Spaanse stranden hebben wel heel aangenaam weer met behoorlijk wat zon en 18  tot 22 graden, maar in Spanje gaat het de komende dagen weer een stuk warmer worden doordat een portie zeer warme lucht vanuit de Marokkaanse woestijn het land binnen kan dringen. De maxima lopen op tot soms boven de 25 graden.

Meer Blog