Home > Piets blog > Relatief weinig overlast door storm
Volg Piet

Piets blog

Relatief weinig overlast door storm

Active Image

De storm die in de nacht van vrijdag op zaterdag langs de kust trok, heeft voor relatief weinig overlast gezorgd.


Langs de kust kwam de wind uit op kracht 9 met windstoten tot 119 km/uur, wat min of meer te vergelijk is met orkaankracht, 12 Bft (10 minuten gemiddelde)

Hele bijzondere voorvallen waren er eigenlijk niet. De gebruikelijke pannen vielen soms van daken en in Zwolle stortte een gevel van een huis in en kwam op een auto terecht. In Groningen waaide een deel van een dak van het huis.

In Zeeland, Noord-Brabant en Limburg waaiden veel bomen om. Op de N57 bij Hellevoetsluis gebeurden twee ongelukken nadat een stuk vangrail was losgerukt.
De verkeerslichten bij de ingang van de Westerscheldetunnel gingen omver en de A16 was een tijdje afgesloten omdat er piepschuim van een bouwplaats de weg op was gewaaid


In het dorp Zeeland (nabij Oss) is de circustent van Staatscircus Moskou – Holiday zwaar beschadigd waardoor de voorstellingen dit weekend geen doorgang kunnen hebben.


Rijkswaterstaat stelde in Zuid Holland dijkbewaking in en ook in het noordelijk Waddengebied is zaterdagmiddag sprake van (volledige) dijkbewaking door de hoge waterstand van 4 meter boven NAP.
Dit door de noordwestenwind. In November 2006 kwam het water in Delfzijl tot recordhoogte van 4.80 boven NAP. 

Meer Blog