Home > Piets blog > Tyfoon Sinlaku bereikt Taiwan
Volg Piet

Piets blog

Tyfoon Sinlaku bereikt Taiwan

Active Image

De tyfoon Sinlaku heeft het noordoosten van Taiwan bereikt. De storm zorgde voor overstromingen en modderstromen, maar er zijn tot dusver geen slachtoffers gemeld.
Op enkele plaatsen heeft Sinlaku gezorgd voor 600 mm neerslag in een etmaal. Tevoren waren een aantal bergdorpen in het noordoosten van het eiland ontruimd.

 

Op veel plaatsen zorgen gezwollen rivieren voor overstromingen. Diverse snelwegen zijn onbegaanbaar geworden na modderstromen. Ruim honderduizend huishoudens zitten zonder stroom.


Meer dan 30.000 vissers zijn in Fujian naar de havens teruggeroepen. De weerdienst in Zhejiang gaf een waarschuwing voor een springvloed voor de kust, die wordt bedreigd door zes meter hoge golven. Alle scholen in Fujian zijn voor de komende twee dagen gesloten.


De tyfoon nam snel in kracht af na aan land te zijn gekomen. Verwachting is dat de storm verder koers zet naar het noordoosten, richting Japan, daarbij gestaag verder afzwakkend. Door de trage snelheid kan er nog veel regen vallen in Taiwan en ook de zuidoostelijke kuststreken van China, alwaar uit voorzorg honderdduizenden mensen waren geëvacueerd.

Meer Blog