Home > Piets blog > Uitgelicht: komend etmaal: opnieuw kans op gladheid
Volg Piet

Piets blog

Uitgelicht: komend etmaal: opnieuw kans op gladheid

Active Image
Door winterse buien en bevriezing van natte weggedeelten is er vanavond, vannacht en morgenochtend moet het verkeer rekening houden met gladheid. 

Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen en gaat het op veel plaatsen 1 tot 3 graden vriezen. Naast opklaringen komt het tot een enkele winterse bui, vooral in de kustgebieden.

Door bevriezing van natte weggedeelten en door een paar winterse buien moet het verkeer rekening houden met gladheid.  Vanuit het westen wordt het vannacht bewolkter en later vannacht en morgenochtend komt er winterse neerslag in de vorm van sneeuw, natte sneeuw en later ook regen. Door de lage (wegdek)temperaturen is er met name in de vroege ochtend nog altijd sprake van gladheid, en dan ook door de neerslag van sneeuw of natte sneeuw.

Ik verwacht echter dat het maar een korte tijd sneeuwt en dat de neerslag vrij snel over zal gaan in regen. Het is waterkoud bij temperaturen van aanvankelijk van 0 tot  graden. De laagste temperauren in het oosten en noordoosten van het land. In de loop van de middag stroomt zachtere lucht het land binnen en gaat de temperatuur in het westen al oplopen naar 5 graden. In het noordoosten houdt het op bij ongeveer 2 of 3 graden. De nacht verloopt in het hele land vorstvrij.

Verder waait er een sterke zuid- tot zuidoostenwind, in de middag draaiend naar het zuidwesten en vrij krachtig tot hard bij zee.

Meer Blog