Home > Piets blog > Uitgelicht: Weekendweer
Volg Piet

Piets blog

Uitgelicht: Weekendweer

Zaterdag wordt een fraaie dag. Er zijn perioden met zon, al komt er ook wel enige bewolking voor. Gaandeweg de dag wordt de bewolking vanuit het zuidwesten en westen dikker. Dit op nadering van een frontensysteem van het lagedrukgebied dat vanaf IJsland naar Schotland trekt.

De wind is eerst matig tot vrij krachtig uit het zuiden, in de middag krimpend naar zuid tot zuidoost en geleidelijk toenemend. Bij zee krachtig tot mogelijk hard, 6 tot 7 Bft. Het wordt 11 graden. In de avond gaat het van het westen uit regenen.


Zondag hebben we in de ochtend te maken met het regengebied. Deze trekt al vrij snel naar het oosten weg, zodat de eerste opklaringen al in de loop van de ochtend het westen van het land binnen dringen.
In de middag is er dan een afwisseling van opklaringen, wolkenvelden en misschien een enkele bui. De zuidwestenwind is aanvankelijk matig tot vrij krachtig, maar neemt in de loop van de dag opnieuw toe. Bij zee komt dan een harde wind te staan, kracht 7. Het wordt 11 of 12 graden.

Meer Blog