Home > Piets blog > Veel problemen door storm in de Achterhoek
Volg Piet

Piets blog

Veel problemen door storm in de Achterhoek

Achterhoek – Tijdens een zware bui met windkrachtsnelheden van 90 tot 115 kilometer per uur (windkracht 9 en 10) zijn vrijdagmorgen 21 november bij de regionale meldkamer van brandweer, politie en ambulance ruim 70 meldingen wegens stormoverlast binnen gekomen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

De meldingen betroffen voornamelijk omgewaaide bomen en afgewaaide takken, waardoor het verkeer gestremd raakte.

 

Op de A50 bij parkeerplaats de Somp onder Klarenbeek (Apeldoorn) kantelde een aanhangwagen. Het verkeer raakte gedeeltelijk gestremd. Verder ontstonden er verkeersstremmingen door omgewaaide bomen op de Zuidweg in Heerde, de Sleutelbloem- en Marchantstraat in Apeldoorn, de A18 (afslag Wehl), de N335 onder Beek, de N317 in Laag Keppel, de Almeseweg in Vorden, de Covikseweg in Steenderen, en de Lochemseweg in Epse.


Procedure Extreme Weersomstandigheden
De Regionale Brandweer heeft deze ochtend de nieuwe procedure Extreme Weersomstandigheden uitgeroepen voor de NW-Veluwe en het gebied Epe, Voorst en Apeldoorn.
Bij deze procedure worden alle brandweerkazernes in dat gebied bezet en worden de inkomende meldingen vanuit de meldkamer doorgezet naar de brandweerkazernes. Vanuit de kazernes wordt de hulpverlening plaatselijk uitgevoerd in samenwerking met de afdelingen groenvoorziening of plantsoenendienst van de diverse gemeenten.

112achterhoek-nieuws.nl


Treinverkeer Lelystad zwaar ontregeld
De storm heeft vrijdag de bovenleiding van de Hollandse Brug zwaar beschadigd. Hierdoor is treinverkeer tussen Lelystad Centrum en Amsterdam Centraal -Schiphol lamgelegd.


De reparatie van de bovenleiding loopt ernstige vertraging op omdat het vanwege de windstoten te gevaarlijk is om monteurs naar boven te sturen. De NS verwachtte in de avondspits de dienstregeling te kunnen herstellen. Tot die tijd zijn er bussen ingezet.
HvN

Meer Blog