Home > Piets blog > Warmtegolf zet door!
Volg Piet

Piets blog

Warmtegolf zet door!

De warmtegolf zet gewoon door. Hoog zomertemperaturen met maandag op veel plaatsen tropisch warm, 30 graden of zelfs 31 graden! Ook kan het dinsdag in het noordoosten nog 30 graden worden. Het weer heeft deze dagen een zwoel, drukkend karakter.

De overige dagen blijven warm tot zeer warm zomerweer geven. Zo verwacht ik op woensdag gemiddeld 26 graden en op donderdag alweer 28 graden. Vrijdag en zaterdag een zomerse temperatuur van rond 25 graden.

 

Fikse buien:                                                                                                                      Verder blijft de kans op fikse onweersbuien. Toch kunnen we bijvoorbeeld op woensdag en donderdag overdag droog weer verwachten.

De buien, zoals die van gisteravond en de afgelopen nacht, zullen onder invloed van de opwarming in de toekomst vaker gaan voorkomen. Een van de gevolgen van de opwarming is de komst van zwaardere buien. Het buiencomplex van gisteren bracht plaatselijk zwaar onweer, hagel, windstoten en som 70 mm of meer.

Meer Blog