Home > Piets blog > Weer dijken gebroken in Illinois
Volg Piet

Piets blog

Weer dijken gebroken in Illinois

De overstromingen in het Amerikaanse midwesten houden aan. Woensdag braken weer twee dijken in de staat Illinois. Plaatsen aan de rivier de Mississippi in de staat Missouri dreigen onder te lopen.

 

De dijkbreuk in het plaatsje Meyer in het westen van Illinois maakte de evacuatie van de inwoners, veertig tot vijftig, noodzakelijk. Grote stukken landbouwgrond dreigen onder te lopen, zeiden de plaatselijke autoriteiten. In andere plaatsen aan de Mississippi in Illinois en Missouri werden de dijken scherp in de gaten gehouden.


In Clarksville, Missouri, waren de Nationale Garde, gevangenen en studenten bezig barricades van zandzakken op te richten. Een aantal huizenblokken stond al onder water, maar gepoogd werd te voorkomen dat winkels zouden overstromen.


De overstromingen, die een week geleden begonnen in het oosten van Iowa, hebben voor meer dan 1,5 miljard dollar aan schade veroorzaakt. Ongeveer 25 duizend mensen moesten worden geëvacueerd uit Cedar Rapids. Negentien gebouwen van de Universiteit van Iowa kwamen onder water te staan.

depers

Meer Blog