Home > Piets blog > Winterweer brengt sneeuw en gladheid
Volg Piet

Piets blog

Winterweer brengt sneeuw en gladheid

Active Image
Een storing met sneeuw trekt over het land. Daarbij ligt de temperatuur met uitzondering van het westen en zuidwesten iets onder het vriespunt. Deze gebieden hebben te maken met lichte tot matige sneeuwval en op veel plaatsen heeft zich al een sneeuwdek gevormd van enkele centimeters. In Zeeland ligt het kwik ruim boven het vriespunt.

 

Deze zachtere luchtsoort zal tijdelijk nog iets aan terrein winnen. Daardoor valt er in het zuiden naast sneeuw ook af en toe wat regen. Het koudst blijft het in het oosten en noordoosten.

Morgenochtend trekt de neerslagzonezone (veelal sneeuw) via het midden en zuiden het land uit.  In het noordoosten sneeuwt het nog even licht, maar is het al snel droog. In het midden, oosten en zuidoosten kan het nog enige tijd harder door sneeuwen.
De ochtendspits zal veel last ondervinden van het winterse weer en plaatselijk kan meer dan 10 cm sneeuw vallen.

De wind draait geleidelijk naar het zuidoosten en is sterk, boven land 4 tot 5 Bft, bij zee krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. Een koud, guur wintersweertype. Waarschuwing: in het hele land, moet het verkeer vanvond, vannacht en morgenochtend rekening houden met zeer gladde wegen. Dit door (een combinatie van) vorst en sneeuwval. in Limburg komt mist voor.

Meer Blog