Home > Piets blog > Aardbeving in Groningen
Volg Piet

Piets blog

Aardbeving in Groningen

Gisteravond 16 april, werd een aardbeving gevoeld in het noordoosten van de provincie Groningen. Medewerker Geert Molema uit Delfzijl stuurde mij gisteravond het onderstaande bericht:
Alweer een heerlijke lentedag, of is het al zomer? In de avond en nacht was het vrijwel helder. Alleen in de ochtend trokken wat wolkenvelden over. Er viel geen neerslag. Verder was het overdag wolkenloos. Pas tegen de avond trok er vanuit het zuidoosten wat sluierbewolking binnen. Het weercijfer kwam tot een 10.
Daarnaast werden de inwoners van Delfzijl en omgeving vanavond om 19:12:40 uur opgeschrikt door een aardbeving. De kracht was 2,5 op de schaal van Richter. Het KNMI spreekt van ‘één van de sterkere bevingen’.

Het epicentrum ligt op 2,5 kilometer afstand van het centrum van Appingedam. Bij RTV Noord kwamen veel telefoontjes binnen vanuit onder meer Delfzijl, Appingedam en Loppersum. Sommige mensen waren zo geschrokken, dat ze de straat oprenden. Eerder deze week was er een aardbeving van 2,6 op de schaal van Richter in de omgeving van Middelstum. De oorzaak van de bevingen is de gaswinning. De beving schijnt ook in Emden (Dld) gevoeld te zijn.

Meer Blog