Home > Piets blog > Bosbranden bedreigen opnieuw duizenden Australiërs
Volg Piet

Piets blog

Bosbranden bedreigen opnieuw duizenden Australiërs

Active Image
Duizenden Australiërs zijn in de deelstaat Victoria op de vlucht geslagen voor oplaaiende bosbranden. De brandweer vreest dat de harde wind en hoge temperaturen het vuur aanwakkert nabij de grote stad Melbourne. In de plaats Lilydale, veertig kilometer verderop, is een opvangcentrum geopend.

Arthurs Creek, Christmas Hills, Smiths Gully, St Andrews, Strathewen, Yan Yean, Yarra Glen, Yering, Steels Creek en Dixons Creek zijn bedreigd. In de gemeentes rond Warburton, in East Warburton, Reefton, Wesburn, Millgrove, Yarra Junction, Gladysdale, Powelltown, Launching Place, Don Valley, Hoddles Creek, Woori Yallock, Yellingbo, Seville, Wandin en McMahons Creek geldt een verhoogde staat van paraatheid. Volgens collega Lindsay Jahn, die de lokale krant in Warburton uitgeeft, is 70 procent van de inwoners ondertussen op de vlucht geslagen.


Gisteren herdacht het land nog de meer dan tweehonderd mensen die de afgelopen weken het leven lieten door de branden. Het vuur heeft al een gebied van 450.000 hectare in de as gelegd. Zeker 1.800 huizen werden verwoest. 208 mensen  kwamen om het leven, tientallen zijn nog vermist.

Meer Blog