Home > Piets blog > Griekse bosbranden razen voort
Volg Piet

Piets blog

Griekse bosbranden razen voort

Het onmiddellijk gevaar van de bosbranden die de buitenwijken van de Griekse hoofdstad Athene bedreigen, zou zijn geweken. Dat zegt een woordvoerder van de Griekse regering. Een BBC-correspondent stelde ter plaatse vast dat vele branden zijn gedoofd.

Niettemin waren brandweerlui maandag nog druk in de weer om de branden te bestrijden die nog steeds ten noorden van Athene woeden.

Duizenden inwoners van de noordelijke buitenwijken werden gedwongen om hun huizen te verlaten terwijl tientallen woningen en grote bosgebieden in de vlammen opgingen.

Gelukkig voor de inwoners van Athene is de wind minder krachtig dan de afgelopen dagen.

Marathon lijkt gespaard
Ten noorden van de hoofdstad is Marathon omsingeld door vuur, maar de stad met belangrijke archeologische sites lijkt te zijn gespaard. Volgens de burgemeester van de stad heeft hij de Griekse regering zonder gevolg gevraagd om vliegtuigen en helipkopters te sturen.

Volgens berichten moesten zusters geëvacueerd worden uit een orthodox klooster ten noordoosten van Athene terwijl brandweerlui in de weer waren om het gebouw van de vlammen te redden. Vliegtuigen vliegen constant over en weer om water op de vlammen te gooien.

Er wordt aangenomen dat er sinds zaterdag meer dan 90 branden zijn ontstaan. Meer dan 37.000 hectare land ging in vlammen op.

De Griekse brandweer krijgt de steun van vliegtuigen uit Frankrijk en Italië. Op de grond bestrijden zowat tweeduizend brandweerlui samen met een Cypriotisch contingent, soldaten en honderden vrijwilligers het vuur, dat in een gebied raast met een breedte van zowat 50 kilometer.

Meer Blog