Home > Piets blog > Hevige sneeuwval leidt tot lawinegevaar Alpen
Volg Piet

Piets blog

Hevige sneeuwval leidt tot lawinegevaar Alpen

Active Image
Het winterse weer dat de Alpen in de ban houdt, leidt tot groot lawinegevaar. Daarvoor waarschuwden de Oostenrijkse autoriteiten dinsdag.
 
De kans op sneeuwverschuivingen is aanzienlijk toegenomen, ook in de westelijke en noordelijke berggebieden die bij Nederlandse wintersporters populair zijn.


Wintersporters wordt dringend aangeraden de beveiligde pistes niet te verlaten. De afgelopen dagen kwamen al vijf skiërs door lawines in de Alpen om het leven.


De Oostenrijkse wintersportdorpen Lech, Zürs en Stubern zijn door de sneeuw van de buitenwereld afgesloten.

 

Oranjes ingesneeuwd

De koninklijke familie viert momenteel vakantie in Lech. De 5500 inwoners en ongeveer tienduizend vakantiegangers kunnen geen kant meer op.

De burgemeester van Lech kon dinsdag nog niet zeggen hoelang de wegen naar de dorpen onbegaanbaar zullen blijven


Verkeer

Het verkeer heeft ook ernstig te lijden onder de sneeuwval. De Duitse politie raadde af de weg op te gaan in het zuiden van het land als dat niet strikt noodzakelijk is.

Vooral in Baden-Württemberg, zuidelijk Beieren en ten noorden van de hoogste bergkammen van de Alpen in Oostenrijk en Zwitserland zijn talrijke wegen afgesloten.


Chaos

Sneeuwmassa’s, geschaarde vrachtwagens en ongelukken veroorzaken chaos. Hulpverleners draaien overuren. Twee mensen kwamen door verkeersongelukken in Duitsland om het leven.

Ook het treinverkeer ligt op veel plaatsen stil. Op de lijn tussen Tirol en Duitsland kan niet gereden worden door lawinegevaar. Luchthavens kampen met vertragingen.


Megafiles verwacht

Hoelang het winterweer voor problemen blijft zorgen, is onbekend. Meteorologen verwachten woensdag geen sneeuw meer, maar denken niet dat daardoor de problemen achter de rug zijn.

Het wordt flink kouder en de verwachte drukte op de wegen is groot. De Duitse automobielclub ADAC verwacht megafiles van en naar de wintersportgebieden in het weekeinde.
(nu.nl)

Meer Blog