Home > Piets blog > Honderdduizenden Polen zitten zonder stroom
Volg Piet

Piets blog

Honderdduizenden Polen zitten zonder stroom

De bevolking van Polen kampt met grote overlast door het plotselinge winterweer. Meer dan 600.000 inwoners van de oostelijke EU-lidstaat zitten zonder stroom. Het land kampt al enkele dagen met hevige sneeuwval.

De autoriteiten hebben inmiddels het leger ingezet om de zwaarst getroffen burgers te helpen. Premier Donald Tusk zei woensdag tijdens een persconferentie dat de hulpdiensten er alles aan doen om de overlast zo beperkt mogelijk te houden. ,,De sneeuw blijft maar vallen”, aldus Tusk.

,,Ik wil u verzekeren dat we de situatie onder controle hebben, hoe droevig en dramatisch het ook moge zijn voor de mensen die nu tijdelijk zonder stroom zitten”, zei Tusk verder. In grote delen van het midden en het noorden van Polen is de elektriciteitsvoorziening uitgevallen.

NB:
Ook vandaag verwacht ik sneeuw in in delen van Polen. In het noorden en midden zal dat natte sneeuw of regen zijn, maar in het zuiden en zuidoosten blijft het regelmatig sneeuwen. Daar komt het kwik ook niet of nauwelijks boven het vriespunt. Ook morgen nog van tijd tot tijd sneeuw en zo zullen de problemen daar nog wel even aanhouden. Pas zaterdag zal de kans op sneeuw in het zuiden en zuidoosten geleidelijk aan afnemen.
(PP)

Meer Blog