Home > Piets blog > In heel Nederland zondag flinke sneeuwval verwacht!
Volg Piet

Piets blog

In heel Nederland zondag flinke sneeuwval verwacht!

In het westen vannacht, maar vooral morgenochtend en morgenmiddag kan er in het hele land grote overlast komen door flinke sneeuwval. Er kan gemiddeld 5 tot 10 cm verse sneeuw vallen. Plaatselijk komt er 15 tot 20 cm sneeuw. De zuidwestenwind trekt aan naar matig tot krachtig, aan zee soms hard (6 à 7 Bft).

Vanavond en vannacht kan er al wat lichte sneeuw vallen, dit vooral in het westen en noorden. Vanuit het westen bereikt ons later vannacht een actief sneeuwgebied.
Zondagochtend en in de eerste uren van de zondagmiddag is er sprake van matige tot zware sneeuwval bij temperaturen tussen –2 ºC en nul ºC en in het westen een graadje in de plus. Bij deze temperaturen zullen het grote sneeuwvlokken zijn die vallen.
Na de passage van dit sneeuwgebied volgen nog een aantal buien met (natte) sneeuw of soms ook regen.
In de avond en nacht naar maandag toe vriest het licht met enkele sneeuwbuitjes, maar lokaal ook regen/ijzel.

Kort samengevat:

De komende nacht , maar vooral ook zondagochtend en deels zondagmiddag in heel Nederland grote overlast voor het weg- en vliegverkeer door matige of zware sneeuwval! Daarna blijft er overlast door sneeuwbuien. De kans op gladheid door (natte) sneeuw en lokaal regen/ijzel blijft ook in de avond en nacht.

Meer Blog