Home > Piets blog > Koninginnedag in het water?
Volg Piet

Piets blog

Koninginnedag in het water?

Volgende week donderdag is het Koninginnedag. Een waarin ons land barst van de activiteiten en festiviteiten. En de meeste staan allemaal gepland voor buiten. Het weer is op die dag dan ook van buitengewoon belang. Bijna iedereen hoopt op een mooie zonnige dag.


Na alle voorjaarsweer wat we al hebben gehad en nog van kunnen genieten dit weekend (in delen van het land) zou het ook geweldig zijn als het volgende week donderdag inderdaad mooi zou zijn. Toch is dat maar sterk de vraag. De weerkaarten liggen er niet geweldig bij. Na het weekend nemen depressies het roer over. De temperatuur daalt en het gaat weer wat vaker regenen.

Donderdag, 30 April ligt er ook een depressie in de buurt van ons land. Het is maar net waar het ‘ding’ precies komt te liggen. Volgens de meeste en laatste berekeningen komt het in de buurt van ons land te liggen waardoor de bewolking en regen ook ons land weet te bereiken. Voor het noorden is dan het betere weer weggelegd en zijn de kansen op een droge (re) Koninginnedag een stuk groter dan voor het midden en zuiden van het land.

Daarbij zijn de temperaturen gematigd. In gebieden met wolken en regen wordt het niet veel warmer dan 13 of 14 graden. Wanneer de zon in het noorden eens doorbreekt kan het daar nog 16 graden worden.


Het is allemaal nog niet zover. Komt het lagedrukgebied iets zuidelijker te liggen, dan steekt er een zuidoostenwind op die warme lucht aanvoert. Dan krijgen we een heel ander weerbeeld waarin meer zon en hogere temperaturen bijpassen.


Voorlopig ga ik uit van het eerste scenario. Helaas,maar wie weet kom ik daar nog op terug in de loop van de periode.

Meer Blog