Home > Piets blog > Lange termijn: volgende week nazomer
Volg Piet

Piets blog

Lange termijn: volgende week nazomer

Hier het vervolg op mijn weerpraatje eerder deze ochtend over de korte termijn. Nu dan de verwachte ontwikkelingen op de lange termijn. En die zijn voor volgende week hoopvol!

Zaterdag zien we een depressie vanaf Ierland (uitdiepend tot 975 hPa) richting het zuidelijk deel van de Noordzee trekken. Op zondag trekt het laag door naar het zuiden van Zweden. In het weekend komen we vol in het windveld terecht. Langs de kust moeten we rekening houden met een stormachtige zuidwester. Bovendien krijgen we te maken met het neerslaggebied. Ik verwacht zaterdag dan ook een kletsnatte dag. De herfst wordt gecompleteerd door de verder onderuitgezakte temperaturen. Tijdens regen en wind liggen de temperaturen rond de 12 of 13 graden! Zondag maken perioden met neerslag plaats voor een paar buien. Het noorden en vooral de kustgebieden zullen er het meeste last van hebben. Ik sluit onweer en zware windstoten niet uit.
Maar dan na het weekend. Maandag verandert er aan de temperatuur nog niet zoveel en kunnen we nog op een enkele bui rekenen.
We zien echter dat er een ruggetje van hogedruk tot ontwikkeling komt, noordelijk van de depressie op de Oceaan. Volgens verreweg de meeste berekeningen ontpopt dit kleine ruggetje zich tot een volwaardig hogedrukgebied en koerst dinsdag richting ons land.

Vanuit Frankrijk kan warmere lucht ons nu bereiken. Storingen worden op afstand gehouden, de zon gaat weer schijnen en het kwik de lucht in. Woensdag of donderdag kan het zomaar weer 20 graden worden in het zuiden van het land. Kortom: de herfst doet deze dagen en vooral in het weekend zijn intrede en zal de nodige regen gaan brengen. Om daarna weer net zo snel te vertrekken als ze kwam. Op naar een oudewijven zomer.

Meer Blog