Home > Piets blog > KNSB: Mogelijk vrijdag eerste ijsbanen open
Volg Piet

Piets blog

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KNSB: Mogelijk vrijdag eerste ijsbanen open

Het is heel goed mogelijk dat er aan het eind van de week al kan worden geschaatst bij de eerste KNSB vereniging. Veel verenigingen brengen momenteel hun ijsbaan in gereedheid. Water lag er al even, maar er zijn nog veel voorbereidingen te treffen.

Zo ook bij IJsclub Radbout in Medemblik, “De baan staat al weken onder water” vertelt Kees Breebaart van de vereniging. De baan opent hopelijk eind van de week al. Dat kan zo snel door de combibaan van de vereniging, in de zomer een skeelerbaan en in de winter wordt er water op de asfaltvloer gelaten. “Wij kunnen al schaatsen met 6 cm ijs, terwijl een gewone natuurijsbaan moet wachten op 10 cm”.

Ook is de vereniging druk bezig om activiteiten te organiseren voor komende periode. “Binnenkort komt het district Medemblik bij elkaar, een samenwerking tussen zes verenigingen uit de buurt”. Gezamenlijk worden er dan wedstrijden en activiteiten georganiseerd.

De KNSB stimuleert het schaatsen op de veilige natuurijsbanen bij haar verenigingen. Huup Snoep manager PR en communicatie bij de Schaatsbond: “Dit is de meest veilige plek om te schaatsen”. “Veel schaatsers hebben de neiging om veel te snel op open water te willen schaatsen” vervolgt Snoep zijn verhaal, volgens hem is dit een direct voortvloeisel uit het gebrek aan natuurijs de afgelopen jaren. “Vorig jaar zagen we veel ongelukken gebeuren door onervarenheid, door enthousiasme namen schaatsers veel meer risico”.
(knsb)

Meer Blog