Home > Piets blog > Morgen strand, terras en barbecueweer!
Volg Piet

Piets blog

Morgen strand, terras en barbecueweer!

Het ziet er naar uit dat wij morgen, op Goede Vrijdag, volop kunnen genieten van zomerwarmte. De temperaturen lopen op naar waarden tussen 20 en 24 graden met veel zon! Goed voor het strand en het terras. Later in de middag neemt de bewolking vanuit het westen wel toe, maar het blijft droog. Voor alle buitenactiviteiten wordt het dus ook een geweldige dag. De watersport kan een matige tot vrij krachtige wind verwachten uit zuid tot zuidoost. Ik kom wel een waarschuwing voor de vrij sterke aflandige wind uit het zuidoosten. De avond verloopt ook nog warm met rond 20.00 uur nog 18 tot 20 graden! Goed voor de barbecue.

 

Het warme zomerweer zet op zaterdag nog even door. Zo verwacht ik zaterdag temperaturen tussen 20 en 22 graden. In de kustgebieden en op de wadden heeft de zuidwest tot westenwind invloed op de temperatuur, maar daar toch ook nog 17 tot 19 graden.  De zeewatertemperatuur ligt in het noordelijk kustgebied zo rond 7,5 graden tot rond 8,5 graden in het westelijk en zuidwestelijk kustgebied. In de avond en nacht van zaterdag op zondag is er kans op een regen of onweersbui, dit met name in het zuiden, oosten en noordoosten van ons land.
Paaszondag brengt zon, bewolking en 15 tot 21 graden met in het zuiden kans op een bui. Paasmaandag 14 tot 17 graden, veel bewolking, ook wat zon en later op de dag regen of een bui. Een matige tot vrij krachtige wind uit noordwest tot noordoost. Dit verklaart ook de afkoeling in de kustgebieden. Maar, over het geheel genomen gaan wij wat weer betreft een prima lang Paasweekend tegemoet. Ik wens iedereen alvast een warm en fijn paasweekend toe. 

Meer Blog