Home > Piets blog > Na het weekend opnieuw zomer?
Volg Piet

Piets blog

Na het weekend opnieuw zomer?

De oude tropische Orkaan ‘Bill’ is op de Europese weerkaart verschenen en ligt ten westen van de Britse Eilanden.

Morgen ligt het systeem boven de Britse Eilanden waar het voor slecht weer zorgt met flink wat regen, onweer en wind.
In ons land resulteert de ligging van ‘Bill’ in de aanvoer vanuit het zuiden met opnieuw een warmer weertype als gevolg. Morgen en donderdag wordt het met flink wat zon 23 tot 27 graden met de hoogste waarden op donderdag.

Vrijdag schuift het systeem op naar de Noorse kust. Daarmee wordt de warme lucht verdreven en vervangen door een koelere en onstabielere soort. Vooral het noorden krijgt op vrijdag en zaterdag dan te maken met een paar buien en soms ook veel wind.

Daarna wordt ‘Bill’ opgenomen in een andere depressie boven Scandinavië. Deze houdt haar invloed op het weer bij ons in het weekend, maar na het weekend trekt het in noordelijke richting weg en maakt de weg vrij voor een nieuw hogedrukgebied.
Dit hoog komt vanaf de Azoren richting de Golf van Biskaje alwaar het zondag arriveert.

Maandag trekt het door naar Duitsland om vervolgens richting de Alpenlanden te trekken. En deze ontwikkeling is gunstig voor zon- en warmteliefhebbers. Vanaf maandag draait de stroming weer naar het zuiden en weet warme lucht vanuit Frankrijk de weg naar ons land weer te vinden.
En dus ben ik hoopvol en positief gestemd over de ontwikkelingen na het weekend. Ik ga uit van een korte dip in het weekend maar daarna keert de zomerwarmte compleet terug. Wellicht voor een aantal dagen, want van een langere stabiele periode zal geen sprake zijn.

Meer Blog