Home > Piets blog > Noodweer hindert weg- en treinverkeer
Volg Piet

Piets blog

Noodweer hindert weg- en treinverkeer

Het noodweer dat aan het begin van de ochtend Nederland in het noorden verlaat, bezorgt het verkeer flinke hinder. Enkele snelwegen zijn deels gesloten en het treinverkeer, met name in Noord-Holland en rond Amersfoort, is ernstig verstoord.


Volgens de VerkeersInformatieDienst zijn na 04.30 uur op verschillende plaatsen in het land snelwegen gesloten. De A20 bij knooppunt Kleinpolderplein is in beide richtingen dicht omdat er een laag water staat op een lager gelegen deel van de weg. De A10 tussen Geuzenveld en IJmuiden is ook dicht vanwege water op de rijbaan. Pompen zijn daar naartoe onderweg.

Naast de problemen met de A20 kampt de regio Rotterdam ook met problemen omdat de automatische verkeersborden deels niet meer kunnen worden aangestuurd door een storing. Wegen die wegens troep op de weg werden gesloten kunnen daardoor niet meer worden geopend.


Op de A2 bij Everdingen richting Utrecht is maar één rijstrook open. Daar is door de wind een wegafscheiding, een zogeheten barrier, verplaatst. Meerdere auto’s hebben de barrier al geraakt. Dit duurt tot in de loop van de ochtend.


Op de A1 richting Amersfoort moet het verkeer bij Bunschoten over de vluchtstrook vanwege rommel op de weg. De A12 tussen Bodegraven en Nieuwebrug was dicht, maar is weer open.


Het treinverkeer in Noord-Holland is volgens ProRail ernstig ontregeld. Tussen Amsterdam en Haarlem rijden geen treinen omdat er een trein tegen een over het spoor gewaaide boom is gereden. Hetzelfde geld voor treinen tussen Den Haag Centraal en Leiden. Ook daar heeft een aanrijding met een boom plaatsgevonden.


Elders zorgden ook blikseminslagen voor problemen. Van en naar het treinknooppunt Amersfoort rijden helemaal geen treinen. Reizigers moeten rekening houden met fikse vertragingen en kunnen op sommige trajecten gebruik maken van bussen of omleidingen.
(novum)

Meer Blog