Home > Piets blog > Overlast door zware onweersbuien
Volg Piet

Piets blog

Overlast door zware onweersbuien

Zware regen- en onweersbuien hebben zaterdag in de namiddag en begin van de avond voor veel overlast gezorgd in het zuiden van Limburg. Vooral in de omgeving van Venlo was er sprake van veel overlast.

“Putdeksels kwamen omhoog en straten staan blank,” liet de brandweer weten.
De brandweer heeft groot alarm geslagen. Ziekenhuis Vie Curi heeft te lijden onder wateroverlast. Er kan niemand meer in of uit, ook is er geen toevoer van nieuwe patiënten meer.

Maas
Volgens een woordvoerster van het ziekenhuis is de Maas buiten zijn oevers getreden en in het aan de rivier gelegen ziekenhuis binnengelopen. Volgens de brandweer zijn in het ziekenhuis diverse lekkages. Een ontruiming wordt overwogen.
Ook een snelweg zou onder water staan.

Nijmegen
In Nijmegen, Arnhem en enkele andere Gelderse plaatsen is eveneens zeer veel wateroverlast. Bij de brandweer in Nijmegen kwamen zeker 150 telefoontjes binnen, aldus de woordvoerster zaterdag.

Het water staat in sommige delen van de stad tot boven de enkels. Enkele spoorbomen werken niet meer vanwege problemen in de bedieningskasten. Auto’s liepen schade op door het hoge water in de straten.

In Arnhem, Elst en Barneveld kwamen putdeksels omhoog door het vele water en liepen ook kelders vol.

Meer Blog