Home > Piets blog > Regen- en onweersbuien trekken over het land
Volg Piet

Piets blog

Regen- en onweersbuien trekken over het land

Een zone met regen- en onweersbuien trekt van zuidwest naar noordoost over het land. In het algemeen zijn het gematigd zware buien, maar er zitten her en der ook echt zware buien in de zone verstopt. Deze buien gaan gepaard met onweers, soms veel regen en windstoten.
Vooral aan de voorzijde van de neerslagzone zijn een paar van die pittige exemplaren actief. In Zeeland en Zuid Holland was het aan het begin van de ochtend alweer droog en zien ze de zon.
Deze opklaringen breiden zich in de loop van de ochtend over het land uit. Groningen krijgt er pas vanmiddag mee te maken.

Een enkele fikse bui blijft in de aangevoerde lucht evenwel mogelijk.
Van overlast door deze buien is op dit moment nog niets bekend.

De buien worden veroorzaakt door een actief lagedrukgebiedje dat vanaf de Golf van Biskaje via de Noordzee richting de Noorse kust trekt. Deze depressie markeert de overgang tussen warme, continentale lucht en koelere lucht wat zich boven de Oceaan en de Noordzee bevindt. De koelere lucht wint terrein en eigenlijk zal ons land zich de hele volgende week in dit overgangsgebied bevinden met de nodige wisselvalligheid als gevolg. Ook dit weekend wisselvallig en vrij koel.

Meer Blog