Home > Piets blog > ‘Regenwoud kan gered door verbouwen veevoer in Europa’
Volg Piet

Piets blog

‘Regenwoud kan gered door verbouwen veevoer in Europa’

Active Image
Het tropisch regenwoud kan op kinderlijk eenvoudige manier worden gered door simpelweg veevoer in Europa te verbouwen in plaats van in de tropen. Voor maar 2,50 euro per consument per jaar kan een stuk oerwoud zo groot als de provincie Zuid-Holland worden gered.


Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Natuur en Milieu. Volgens de onderzoekers is het absoluut niet nodig om soja te gebruiken als veevoer. „Het is zowel technisch als economisch mogelijk de soja te vervangen door Europese eiwitbronnen zoals tarwe, koolzaad en aardappels.

Gangbaar varkensvoer met 10 procent soja is slechts één euro per 100 kilo goedkoper dan het Europese alternatief. Dat betekent 3 cent per kilo varkensvlees. Omgerekend naar de gemiddelde vleesconsumptie betekent dat 2,50 per consument”, aldus een woordvoerder van Natuur en Milieu.


Soja zorgt tot op heden voor een groot deel van de eiwitvoorziening van de vlees- en melkindustrie maar heeft als nadeel dat er grote delen tropisch oerwoud in Latijns Amerika voor worden gekapt. Nu blijkt dat er voldoende alternatieven zijn voor soja, roept Natuur en Milieu op snel stappen te zetten om het tropisch regenwoud te redden.

telegraaf

Meer Blog