Home > Piets blog > Sneeuw kleurt het hele land wit
Volg Piet

Piets blog

Sneeuw kleurt het hele land wit

Zoals ik al had aangekondigd,  sneeuwt het in het land.
Een woordvoerder van het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) zegt dat de sneeuw vooralsnog niet tot grote problemen op de wegen leidt. Wel gaan in nauw overleg met Rijkswaterstaat strooiwagens de wegen op.

De ANWB raadt automobilisten af de weg op te gaan. De sneeuw veroorzaakt veel overlast, aldus een woordvoerder zondagochtend. ”Veel snelwegen zijn niet goed te berijden.”

Ongelukken
‘Volgens hem hebben zich veel ongelukken voorgedaan waarbij auto’s weggleden en in een sloot of greppel belandden.

Het KNMI verwacht dat er zondag in het hele land tussen de vijf en tien centimeter sneeuw kan vallen bij een temperatuur die op de meeste plaatsen niet boven het vriespunt uit zal komen.

Bussen
Diverse vervoersbedrijven hebben zondagochtend besloten de bussen in de garages te houden in verband met de weersomstandigheden. Zo heeft Veolia in Brabant besloten niet uit te rijden.

Het busbedrijf oordeelt van uur tot uur of de situatie op de weg veilig is. Op de meeste plaatsen is tussen 10 en 15 centimeter sneeuw gevallen.

Koopzondag
Een woordvoerder hoopt dat in de loop van de ochtend busverkeer mogelijk is in de steden. Veel grote plaatsen verwachten zondag veel mensen wegens koopzondag en kerstactiviteiten. Voor de regiolijnen vreest Veolia zondag het ergste.

Ook Connexxion heeft besloten de chauffeurs voorlopig binnen te houden. Het bedrijf bekijkt de situatie om 10.00 uur opnieuw. Wel is al duidelijk dat de bussen in Friesland in ieder geval tot het middaguur niet rijden.

Trams
HTM ondervindt ook problemen met het bus- en tramvervoer. De trams in Den Haag en omgeving hebben vooral last van wissels die als gevolg van de sneeuw niet meer goed aansluiten.

Het GVB in Amsterdam heeft nog weinig last van de weersomstandigheden. Wel rijden de bussen met wat vertraging.

Meer Blog