Home > Piets blog > Vakantieweer: Middellandse Zeegebied zeer warm
Volg Piet

Piets blog

Vakantieweer: Middellandse Zeegebied zeer warm

Spanje: aanhoudend zeer warm en zonnig
Gisteren in het zuiden van Spanje 40 graden.
Komende dagen veel zon en maxima rond de 35 graden landinwaarts. Dat betekent dat het lokaal in het zuiden soms 40 graden kan worden! Langs de Costa’s ook geweldig strandweer met 27 tot 32 graden.

Portugal: warm en zonnig
Veel zon en temperaturen van 23 graden in het noorden tot tussen de 30- en 35 graden in het zuidoosten van Portugal.

Frankrijk: wisselvallig – alleen zuiden nog echt warm
Het noorden en midden hebben te maken met een relatief koel weertype. Daar wordt het de komende dagen 20 tot 23 graden. Naar het zuiden toe 23 tot 25 graden. Verder vandaag zowel in het westen als in de Franse Alpen een regen- of onweersbui. Morgen en ook woensdag meer en actievere buien. Het zuiden is overwegend droog, langs de Rivièra 30 tot 33 graden en flink wat zon. Dinsdag en woensdag wel heel veel wind daar langs de Rivièra.

Alpenlanden: soms veel neerslag
Vandaag en morgen is het uitgesproken buiig in Zwitserland en Oostenrijk. Soms veel neerslag en zware onweersbuien. Vanaf woensdag wordt het allemaal wat beter.
Vandaag nog 23 graden gemiddeld, na vandaag koeler met zo’n 20 graden.

Italië: warm – vooral noorden ook onweersbuien

Flink wat zon maar ook kans op een enkele onweersbui. Vooral het noorden van Italië heeft daar regelmatig mee te maken. Warm met temperaturen tussen de 28- en de 33 graden.

Duitsland: onweersbuien – nog even warm
Vandaag zeer warm met maxima tot zo’n 28 graden in het midden en (zuid) oosten van Duitsland. Ook enkele onweersbuien, vooral naar het zuiden toe kunnen deze fors uitpakken.
Morgen in het zuiden en zuidoosten veel meer zware regen- en onweersbuien. Ook dan nog warm met maxima tot 27 graden in het oosten en zuidoosten.
Vanaf woensdag koeler en aanhoudend wisselvallig.

Polen: zeer warm – woensdag heel veel regen met onweer

Vandaag en morgen warm tot zeer warm met maxima tot wel 30 graden. Wel een enkele onweersbui. Woensdag zeer veel  regen gevolgd door afkoeling.

Tsjechië:zeer wam – later zware onweersbuien
Vandaag en morgen zeer warm met maxima van 24 tot 29 graden. Een enkele onweersbui. In de nacht van dinsdag op woensdag zware regen- en onweersbuien gevolgd door een veel koeler weertype. (19 tot 22 graden)

Griekenland: buien verdwijnen – zonnig en zeer warm
Vandaag nog een onweersbui in het noorden. Daarna droog en heel veel zon. Maxima vandaag van 28 graden langs de westelijke kustgebieden tot 33 graden landinwaarts.
Vanaf morgen maxima oplopend tot boven de 35 graden.

Turkije: zonnig en zeer warm
Veel zon langs de Turkse stranden. Temperaturen rond de 35 graden. Droog.
Kreta: Veel zon en 30 graden.

Balkan: hoge temperaturen maar ook een onweersbui
Warm tot zeer warm met 25 tot 30 graden. Soms lokaal nog wat warmer. Wel nu en dan een stevige onweersbui. Langs de Kroatische kust heerlijk weer met veel zon en 27 graden.

Scandinavië: hitte verdreven
– onweersbuien in midden en zuiden.
De hitte is verdreven. Vandaag en morgen alleen in het uiterste zuiden nog krap aan 25 graden. Elders maxima rond de 20 graden. In het midden en zuiden talrijke regen- en onweersbuien.
Vanaf woensdag nog wat koeler.

Meer Blog