Home > Piets blog > Vooral paniek na nieuwe beving bij L’Aquila
Volg Piet

Piets blog

Vooral paniek na nieuwe beving bij L’Aquila

Een aardbeving met een momentmagnitude van 4,6 heeft maandagnacht in de Italiaanse Abruzzen voor veel paniek gezorgd. Een beving in dezelfde streek kostte twee maanden geleden bijna driehonderd mensen het leven.

Het epicentrum van de beving van maandagnacht lag iets noordelijk van L’Aquila, het historische stadje dat op 6 april voor een groot deel met de grond gelijk werd gemaakt. De schade viel dit keer echter enorm mee, zeiden brandweerlieden die L’Aquila hadden geïnspecteerd. Weliswaar waren enkele gebouwen licht beschadigd, maar de historische gebouwen die na 6 april provisorisch zijn opgeknapt met het oog op de G8-top die over twee weken in L’Aquila wordt gehouden, hadden de beving goed doorstaan.

Niettemin zat de schrik er bij de bewoners goed in, ook om de naschokken die dinsdag nog plaatsvonden. Woordvoerder van de brandweer Luca Cari zei dat vanzelfsprekend te vinden. “De bevolking is psychologisch beschadigd”, zei hij.

Bij de beving van tweeënhalve maand geleden, die een momentmagnitude had van 6,3, raakten vijftigduizend mensen hun huis kwijt, in sommige gevallen voorgoed. Enkele duizenden wonen nog in tentenkampen in de streek.

nieuws.nl

Meer Blog