Home > Piets blog > Winterbericht
Volg Piet

Piets blog

Winterbericht

Regen, ijzel, sneeuw en vorst

De winter lijkt de vuile toer op te gaan met geleidelijk meer kou. Het begint dinsdagmiddag met vanuit het zuiden regen, ijzel en sneeuw. Het wordt dus een zware avondspits. Met name in het zuiden en midden valt regen met kans op ijzel. Misschien eerst ook sneeuw. In de avond in het noordelijke deel van ons land lichte tot matige sneeuwval (ongeveer boven de lijn Amsterdam – Enschede).

Oud en Nieuw: Oudejaarsdag af en toe sneeuw, in het zuiden en midden soms met een mix van regen. Oudejaarsnacht op de meeste plaatsen lichte sneeuw met een matige tot krachtige koude oost tot noordoostenwind. In de nacht ongeveer -4 graden.

Lange termijn: weekend in de nacht al meest matige vorst, plaatselijk mogelijk strenge vorst. Ook van zondag op maandag matige vorst en mogelijk strenge vorst. Maar tijdens het weekend valt er nog geregeld sneeuw. De sneeuw kan het mogelijk schaatsen op natuurijs wel eens negatief beïnvloeden. Ik denk op zondag of begin volgende week aan een schaatskans op ijsbanen. Morgen kom ik met een bijstelling!

Meer Blog