Home > Piets blog > Zachte lucht en regen
Volg Piet

Piets blog

Zachte lucht en regen

Een kleine randstoring die vannacht boven Londen lag trekt vandaag via het Kanaal naar Duitsland.

Op deze storing liggen een aantal frontensystemen die deze ochtend al voor af en toe regen zorgt. Vooral ook voor de aanvoer van hele warme lucht. In Limburg was het om 7.00 uur 18 graden. Het zuiden kan vandaag lokaal temperaturen van 21 graden bereiken. En dat met heel veel bewolking en van tijd tot tijd regen. Vanuit het noorden trekt een vrij actieve storing het land binnen. Dat zal in de loop van de ochtend gebeuren en dan gaat het daar flink doorregenen. Tegelijk gaat de wind geleidelijk aan de oost tot noordoosthoek opzoeken.

Het frontensysteem blijft een beetje boven ons land ‘slepen’. Vanmiddag kan het in het noorden wat droger worden terwijl het midden en zuiden dan te maken gaan krijgen met vrij intensieve neerslag. Later vandaag en vanavond en vannacht trekt de regen opnieuw naar het noorden. Vooral in het oosten van het land is vannacht kans op veel regen.

Morgen zien we dan dat een rug van hogedruk vanaf de Britse Eilanden terrein wint. In de ochtend trekt de laatste regen naar het (noord) oosten weg en er volgt dan een droge dag. Dit hogedrukgebied bepaalt ook vrijdag ons weer waardoor we ook dan op een droge dag kunnen rekenen.

Meer Blog