Home > Piets blog > Zware winterdepressie treft groot deel van de VS
Volg Piet

Piets blog

Zware winterdepressie treft groot deel van de VS

De verenigde Staten zuchten momenteel onder een zware winterdepressie: scholen werden gesloten en duizenden huishoudens en bedrijven moesten het zonder stroom stellen. Minstens 20 mensen overleden als gevolg van het barre winterse weer.

De nationale weerdienst liet waarschuwingen doen uitgaan voor een groot gebied van Texas en Oklahoma door de valleien van Mississippi en Ohio tot aan New Jersey, Maryland en Virginia. Allerlei scholen alsmede universiteiten sloten in delen van Arkansas, Oklahoma, Ohio, Indiana, Kentucky, Illinois en Maryland. In West-Virginia werden in alle districten scholen gesloten.

In Oklahoma werd de noodtoestand afgekondigd voor alle 77 districten en burgers werd aangeraden thuis te blijven. Veel vluchten werden gecanceld.
Door de autoriteiten in Arkansas werden de inwoners  gewaarschuwd voor  een onderbreking van de electriciteit voor mogelijk 3 dagen.


Kentucky rapporteerde dat al 16.000 mensen zonder stroom zitten, met al 15 cm sneeuw op de wegen wordt nog een toename met 25 cm. verwacht.

Meer Blog