Home > Piets blog > Chaos in verkeer door mist en gladheid
Volg Piet

Piets blog

Chaos in verkeer door mist en gladheid

Door een combinatie van mist en gladheid heeft de spits dinsdagochtend een pieklengte van 530 kilometer bereikt. Rond Rotterdam blijven de komende uren nog flinke files staan, verwacht de ANWB.

Aanvankelijk beperkten de problemen zich vooral tot Noord-Holland. Later ondervond ook het verkeer in Zuid-Holland hinder.

De A5, Haarlem richting Hoofddorp, is tussen knooppunt Raasdorp en knooppunt De Hoek afgesloten. Verder zijn er problemen op de A6, Lelystad richting Muiden door een ongeval bij knooppunt Muiderberg.

A7 afgesloten
De A7 werd enige tijd in beide richtingen afgesloten tussen Zaandam en de Afsluitdijk wegens gladheid. In korte tijd gebeurden daar veel ongelukken. Rond half negen werd de snelweg weer vrijgegeven. Verkeer dat eigenlijk via de A7 moest rijden, werd aangeraden via de N242 te gaan. Daar vond echter een kettingbotsing plaats. Ook die weg werd daardoor afgesloten.

Rijkswaterstaat heeft de maximumsnelheid op de wegen rond Amsterdam bovendien tijdelijk verlaagd naar 50 kilometer per uur.

Zuid-Holland
Rond kwart over acht gebeurden, min of meer tegelijkertijd, meerdere ongelukken in de provincie Zuid-Holland. Op de A16, ter hoogte van knooppunt Terbregseplein, reed een vrachtwagen door de vangrail. Daardoor zijn twee rijstroken gesloten. Dat heeft files tot gevolg, onder meer op de A20.

Ook op de A4 tussen Delft en Den Haag staat het vast. Volgens de ANWB is de weg daar een ijsbaan.

Schiphol
Schiphol heeft ook dinsdag last van de mist. Op de luchthaven waren dinsdag rond acht uur ’s ochtends tien tot vijftien vertrekkende vluchten geannuleerd.

Datzelfde gold voor tien tot vijftien aankomende reizen. Veel vluchten zijn ook vertraagd, liet een woordvoerster weten.
De problemen zijn ontstaan doordat het niet alleen op Schiphol zelf mistig is, maar ook op andere luchthavens in Europa. Daar kunnen dan geen vliegtuigen meer naartoe vliegen. Vooral Duitsland en Engeland hebben last van het weer.
Ook maandag moest Schiphol door de mist veel vluchten annuleren of liepen deze vertraging op.
(anp)

Meer Blog