Home > Piets blog > Dagen achtereen sneeuw in Duitsland!
Volg Piet

Piets blog

Dagen achtereen sneeuw in Duitsland!

Veel sneeuw in Frankrijk en Duitsland
Vandaag niet alleen in ons land sneeuw. Ook in België valt sneeuw en het westen en noorden van Frankrijk krijgen eveneens met intensieve sneeuwval te maken. Daarbij is er kans op ijzel! Morgen verplaatst de sneeuw zich naar het midden en zuiden van Frankrijk. De vorst verovert  een groot deel van Frankrijk!
Het noorden van Duitsland krijgt sneeuw, het zuiden maakt vandaag  kans op regen en ijzel!

Duitsland: dagen achtereen sneeuw!
Voor alle wintersportliefhebbers: de komende dagen valt er veel sneeuw in Duitsland. Pas zondag wordt het geleidelijk aan droger en dus zullen de wegen daar moeilijk of mogelijk onbegaanbaar worden! Er kunnen ook grote hoeveelheden sneeuw vallen.

Alpen: weekend veel sneeuw en barre kou!
In de Alpen valt af en toe sneeuw, vooral in het weekend verse sneeuw en dan kan er wel eens een grote hoeveelheid sneeuw vallen.
De vorstgrens ligt eerst hoog, boven de 2500 meter, in het weekend treedt de vorst ook in de dalen in en wordt het bar koud!

Kou in noorden Europa
Kou zit vooral in het noorden van Europa. Afgelopen nacht in het noorden van Polen bijvoorbeeld -16 graden, terwijl naar het midden en zuiden de vorst beperkt bleef tot wat lichte vorst.

Grote verschillen
Ook grote verschillen tussen het noorden- en zuiden van Duitsland.
Het kwik zakte afgelopen nacht in het noordoosten tot -19 graden (Trollenheim) terwijl het zuiden onder invloed van een fohnachtige zuid tot zuidoostenwind nauwelijks te maken had met vorst.

Diepvrieskou in Scandinavië
Dan is er nog diepvrieskou: in Scandinavië kwam het kwik gisteren bijvoorbeeld op sommige plaatsen niet boven de -25 graden. Zo bleef het in het Noorse Roros tegen de Zweedse grens aan (zuidoosten) de hele dag 26 graden vriezen.
Afgelopen nacht minima tot -31 graden! De komende etmalen wordt de kou mogelijk nog wat feller.

Ook zeer kou in Denemarken met -17 graden in de voorbije nacht als laagste temperatuur.

Britse Eilanden: -15 tot -20 graden
En wat te denken van de Britse Eilanden. Daar in het noorden en midden afgelopen nacht -15- tot -20 graden.
Plaatselijk valt nog een sneeuwbui, de komende dagen daar aanhoudend zeer koud en vooral in de kustgebieden sneeuwbuien. Zondag in Ierland veel sneeuw!

Meer Blog