Home > Piets blog > Dode en chaos door winterweer in Duitsland
Volg Piet

Piets blog

Dode en chaos door winterweer in Duitsland

Het barre winterweer dat Duitsland treft, heeft ook zaterdag tot chaos op de Duitse wegen geleid. Er vonden vele tientallen ongevallen plaats door gladheid en hevige sneeuwval.
Een persoon is om het leven gekomen, meldden Duitse media.

De meeste ongevallen, files en wegversperringen zijn zaterdag op de A3, die aansluit op de A12 vanaf de Nederlandse grens bij Arnhem en meer dan 700 kilometer lang is.

De snelweg loopt via Keulen en Frankfurt tot aan de Oostenrijkse grens. Zaterdagochtend stond er al zeker 35 kilometer file voor Frankfurt vanwege gladheid.

Weggegleden
Een vrachtwagenchauffeur raakte in Nedersaksen zwaargewond toen hij met zijn voertuig met aanhanger over een brug reed en weggleed. De truck stortte 10 meter naar beneden.

Vrijdagavond laat kwam een 26-jarige man om het leven toen zijn voertuig van de weg raakte en hij uit de auto werd geslingerd. Zijn passagier raakte lichtgewond.

Blikschade
In Hamburg vonden vrijdag meer dan tachtig ongevallen plaats. Het bleef bij blikschade. In de nacht van vrijdag op zaterdag viel er in de omgeving van de Noord-Duitse stad 20 centimeter sneeuw.

Tot zaterdagmiddag verwachten meteorologen 5 tot 10 centimeter extra sneeuw in Sleeswijk-Holstein, delen van Nedersaksen, Noordrijn-Westfalen en Saksen-Anhalt. In Beieren en Baden-Württemberg is voor hooggelegen gebieden meer dan 20 centimeter verse sneeuw voorspeld.
(nu.nl)

Meer Blog