Home > Piets blog > Europa: Buien in Griekenland – Scandinavië zonnig
Volg Piet

Piets blog

Europa: Buien in Griekenland – Scandinavië zonnig

In Scandinavië is het prima najaarsweer met flink wat zon. Overdag is het er 11 tot 14 graden en in de nachten wat lichte vorst.
Rondom het hogedrukgebied valt veel regen. Zo viel er in het oosten van Duitsland de afgelopen etmalen tussen de 100- en 130 mm regenwater.

Het waterpeil in diverse rivieren is tot gevaarlijke hoogte gestegen. Zo waarschuwen de autoriteiten voor extreem hoge waterstanden in de rivieren de Grosse Röder en de Schwarze Elster.

Het grootste deel van midden en west Europa gaat gebukt onder een dikke wolkendeken waaruit regelmatig regen valt. Daarbij schommelt het kwik ruwweg tussen de 12 – en 14 graden.

Het centrale deel van de Middellandse Zee heeft ook te maken met wisselvallig weer. Dit gebied trekt activerend via het zuiden van Italie naar Griekenland. Daar moeten ze vandaag en morgen dan ook rekening houden met enkele zware regen- en onweersbuien. Wel is het er warm, zo kan het in Griekenland vandaag en morgen 25 tot 30 graden worden.

Op het Iberisch Schiereiland is het wel stabiel nazomerweer. De zon schijnt uitbundig. In het midden en zuiden wordt het vandaag en ook de komende dagen altijd nog 25 tot 30 graden. In het weekend gaat het weer omslaan en gaat het hard regenen.

Meer Blog