Home > Piets blog > Europa: later deze week veel regen en kouder!
Volg Piet

Piets blog

Europa: later deze week veel regen en kouder!

In delen van Europa, met name de Alpenlanden, het noorden van Italië en het zuiden van Duitsland gaat vanaf donderdag of vrijdag veel regen vallen. In het weekend volgt Griekenland.

Een gordel van lagedruk zorgt geleidelijk voor een toenemende onstabiliteit in het Middellandse Zeegebied. Vandaag een paar stevige onweersbuien in het noorden van Spanje. Ook op de Balearen op op Corsica en Sardinië kans op een onweersbui, al zal dit niet meer dan een enkele bui zijn.

Deze buien trekken geleidelijk aan naar het zuidwesten. Morgen krijgen het midden en zuiden van Italië er mee te maken en donderdag moet ook Griekenland er aan geloven. Deze buien zullen op zaterdag verder activeren in Griekenland. Ook een deel van Turkije en Kreta krijgen en mee te maken.

De temperaturen blijven voorlopig wel zomers met in Spanje temperaturen tussen de 25- en 30 graden. In Italie en Griekenland is het ook warm met temperaturen rond of iets boven de 25 graden. Ook de buien veranderen daar nagenoeg niets aan.

Over warmte gesproken. Wat te denken van Frankrijk waar het vandaag in het midden en zuiden 25 tot 30 graden wordt! Compleet zomer daar. Het zuiden is gevoelig voor een onweersbui.
Vanaf vrijdag volgt daar een complete omslag met zware regen- en onweersbuien en een beduidend koeler weertype.

De verandering hangt samen met een depressie die vanaf de Britse Eilanden later op donderdag het vaste land van Europa optrekt.
Een groot deel van west en midden Europa krijgen vanaf vrijdag te maken met een paar zeer wisselvallige dagen.

In Frankrijk, Spanje, de Alpenlanden, grote delen van Italië en zelfs de Balkan en Griekenland krijgen dan te maken met veel regen. In het weekend zal Griekenland getroffen worden door overvloedige regenval.
ook voor de Alpenlanden, het zuiden van Duitsland en het noorden van Italië staat zeer veel regen op het programma.

Meer Blog