Home > Piets blog > Europa: sneeuw in Alpen!
Volg Piet

Piets blog

Europa: sneeuw in Alpen!

Een depressie boven het centrale deel van de Middellandse Zee zorgt in dat gebied voor een wisselvallig weertype.

Italië en Balkan veel regen
In Italië en op de Balkan zijn forse regen- en onweersbuien actief. De noordelijk Balkanlanden hebben te maken met een koel weertype, daar wordt het 5 tot 10 graden, naar het zuiden toe is het warmer met 15 tot 20 graden. Morgen wordt het overal kouder met een toenemende kans op sneeuw!

Morgen overvloedige regenval in Griekenland
In Griekenland is nog een enkele onweersbui actief, maar schijnt de zon geregeld. Op Kreta was het vanochtend al 25 graden!

Morgen krijgen de Grieken echter te maken met overvloedige regenval. Er staan zeer grote hoeveelheden op het programma. In het noorden misschien zelfs wel een vlok sneeuw. Ook op de Balkan morgen erg veel regen en daar ook sneeuw omdat de aangevoerde lucht op enige hoogte erg koud wordt.

Veel sneeuw gevallen in Alpen – eerste pistes open!
De eerste pistes zijn open in de Alpen. daar viel de afgelopen etmalen plaatselijk een halve meter sneeuw. De meeste sneeuw viel in het Oostenrijkse Tirol. De komende dagen klaart het flink op en is het rustig en dus mooi winterweer!

Fris nachtje in Frankrijk
Afgelopen nacht was het opnieuw koud in Frankrijk. Op sommige plaatsen vroor het 4 graden. Komende nacht ook nog koud in Frankrijk, daarna is het eerst weer gebeurd met de nachtvorst.

Regen en hoge temperaturen op Britse Eilanden
Op de Britse Eilanden is het erg wisselvallig. Daar vandaag veel regen, maar wel zacht met in Ierland zelfs temperaturen oplopend tot 16 graden!

Zuid Spanje: 25 graden
In Spanje, Frankrijk en Duitsland is het vandaag (vrij) zonnig. In het zuiden van Spanje wordt het zomers warm met ruim 25 graden!

Europa: komende dagen droog en vrij zonnig
De komende dagen komt een groot deel van centraal en zuid Europa onder de vleugels van een hogedrukgebied te liggen. Het gevolg is een droog en vrij zonnig weertype. Het slechte weer verplaatst zich naar Turkije

Winter in Scandinavië
In Scandinavië blijft het voorlopig winter met in de nachten soms strenge vorst en geregeld sneeuwbuien.

Meer Blog