Home > Piets blog > Europa: weekend sneeuw in Alpen
Volg Piet

Piets blog

Europa: weekend sneeuw in Alpen

Vanochtend in grote delen van Europa mist en in Italië regent het flink. In het zuiden komen regen en onweersbuien voor.

Duitsland: vlokje sneeuw
In Duitsland viel zelfs in de hoger gelegen delen een vlokje sneeuw. Dat zelfde geldt voor Scandinavië, maar dan op meerdere plaatsen.

Winter slaat toe in Scandinavië
De winter slaat de komende dagen echt een beetje toe in Scandinavië. In Lapland valt vooral vandaag en ook morgen sneeuw, daarna komt Finland aan de beurt. verder gaat het in de nachten in veel gebieden matig vriezen. Van tijd tot tijd waait het hard zodat het weer een guur karakter zal krijgen.

Spanje knapt op
Het slechte weer in Spanje trekt naar het oosten weg. De zon gaat weer schijnen en in het zuiden wordt het gemakkelijk 25 graden.

Aanhoudend onbestendig in zuidoost Europa
Italië, Griekenland en vooral ook de Balkanlanden hebben vandaag en ook de komende dagen te maken met talrijke regen en onweersbuien.

Midden Europa: tot weekend prima, weekend sneeuw in Alpen!
Midden Europa heeft de komende dagen nog even te maken met flinke zonnige perioden en temperaturen tussen de 12- en 15 graden.
In het weekend gaat het vanuit het noorden regenen. In de Alpen boven de 1500 meter sneeuw!

Herfstvakantie?
Volgende week zomers in Spanje, slecht in Griekenland en Balkan
En wilt u volgende week op vakantie naar het buitenland en bent u op zoek naar droog weer met zon?  In Griekenland, de Balkan en Turkije blijft het onbestendig met talrijke regen- en onweersbuien hoewel de temperatuur nog best aardig blijft met 20 tot soms 25 graden. Een ronddolende depressie is verantwoordelijk voor het natte en wisselvallige weer.

De kaarten voor Spanje zien er een stuk beter uit! daar veel meer kans op zon en een droger weertype bij nog altijd zo’n 25 graden in het zuiden.

Meer Blog