Home > Piets blog > Felle strijd tussen koude- en zachte lucht boven Europa
Volg Piet

Piets blog

Felle strijd tussen koude- en zachte lucht boven Europa

Boven Duitsland, Frankrijk en België woedt een felle strijd tussen zachte en vochtige luchtmassa’s die vanuit het zuiden proberen op te rukken en koude vrieslucht die aanwezig is boven het noordwesten van Europa.

Het resultaat is dat er een actief neerslaggebied is ontstaan. Een daarvan ligt boven het zuidwesten van Duitsland. Er valt ijzel en sneeuw uit.Dit gebied trekt geleidelijk over een groot deel van Duitsland. De komende 36- tot 48 uur daar kans op langdurige sneeuwval bij verder dalende temperaturen.

Later vandaag ook in het noorden, midden en vannacht en morgen eveneens in het zuiden van Frankrijk sneeuwval bij invallende vorst.

De Alpen krijgen morgen een dik pak sneeuw te verwerken. Eerst ligt de vorstgrens nog boven de 2500 meter, later op de dag snel dalend naar beneden de 500 meter. Ook het zuiden van Duitsland krijgt veel sneeuw.

Afgelopen nacht opnieuw zeer koud in Scandinavië met in Finland -31 graden. Niet alleen in de nacht, ook overdag is het daar erg koud. Gisteren kwam het kwik op sommige plaatsen niet boven de -23 graden uit.

Ook nog altijd  volop winter op de Britse Eilanden waar het vannacht opnieuw (zeer) streng voor met in het Schotse bergland -20 graden!

Is het dan nog ergens warm? Jawel. Gisteren en ook vandaag in Griekenland flinke perioden met zon bij temperaturen rond de 20 graden. Op Kreta werd het gisteren 21 graden.

Meer Blog