Home > Piets blog > Gevolgen winterweer overal merkbaar
Volg Piet

Piets blog

Gevolgen winterweer overal merkbaar

Het vroege winterweer begint overal zijn sporen achter te laten. Zo is het het complete wedstrijdprogramma van het amateurvoetbal voor komend weekeinde afgelast.

De afgelasting geldt voor alle districten en landelijke competities, inclusief de topklasse zaterdag en zondag, aldus de KNVB.

Ook het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) heeft last van de winterse omstandigheden. Dinsdag zijn bijna 1500 van de geplande drieduizend examens niet doorgegaan. Vooral in het noorden zijn veel examens niet doorgegaan.

Behalve Amsterdam, heeft ook de gemeente Groningen besloten alle daklozen van straat te halen in verband met de vrieskou. Burgemeester Peter Rehwinkel zei hiermee te willen voorkomen dat dak- en thuislozen het risico lopen van bevriezing.

Noodverordening
De meeste dak- en thuislozen in Amsterdam hebben de afgelopen dagen de kou van de straat verruild voor een warm onderkomen in de opvanglocaties. Er zouden nog zo’n zeven ‘diehards’ buiten leven. Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam kondigde dinsdag een noodverordening af, waardoor alle dak- en thuislozen verplicht van straat kunnen worden gehaald.

Meer Blog