Home > Piets blog > Gezondheidsproblemen Rusland nemen toe door hitte
Volg Piet

Piets blog

Gezondheidsproblemen Rusland nemen toe door hitte

De ongekend hoge temperaturen en smog in Rusland zullen leiden tot meer zelfmoorden, meer alcoholmisbruik en andere problemen. Daar hebben Russische gezondheidsdeskundigen dinsdag voor gewaarschuwd. Ze bekritiseerden de regering, omdat die de bedreigingen voor de volksgezondheid op de lange termijn zou verwaarlozen.

Duizenden bosbranden zijn in Rusland ontstaan als gevolg van de heetste zomer in het land in honderddertig jaar. Vooral het westen van het land wordt door het vuur geteisterd. In Moskou hebben zich opnieuw grote smogwolken gevormd. Door de hitte en smog is het sterftecijfer in de Russische hoofdstad verdubbeld.

“Deze hitte tast alle organen aan, waaronder het endocriene en ademhalingssysteem, en we kunnen meer gevallen verwachten van diabetes, zelfmoord en door alcohol veroorzaakte zenuwinzinkingen”, waarschuwde Boris Revitsj, medisch deskundige van het Instituut voor Economische Voorspellingen.

Een andere expert, Aleksej Skripkov van het Federale Medische en Biologische Bureau, laakte het gebrek aan langetermijnplanning voor de gezondheidszorg. “We lijken nooit te willen werken met een toekomstperspectief in gedachten”, zei hij. “Dat is een grote stelselmatige fout.” Skripkov wees op Duitsland en Frankrijk, waar het gezondheidsbeleid na hittegolven in 2003 vlug werd aangepast.
(Novum/AP) –

Meer Blog