Home > Piets blog > Gladheid tijdelijk weg
Volg Piet

Piets blog

Gladheid tijdelijk weg

De meeste gladheid op de wegen is inmiddels verdwenen. Toch blijft het vooral later vandaag oppassen wanneer de temperatuur weer onder nul duikt. Natte weggedeelten kunnen dan door bevriezing opnieuw glad worden.

Voorlopig zijn we van de overlast door het winterweer niet af. Een depressie, afkomstig vanaf Groenland zakt vannacht af richting West Europa.  Dit systeem is gevuld met hele koude, van oorsprong Poollucht. Morgen trekt het bijbehorende neerslaggebied van noord naar zuid over het land. Dit gaat gepaard met regen, (natte) sneeuw en ijzel. De meeste overlast in het verkeer verwacht ik vroeg in de ochtend voor het noorden van het land. Daarna volgt de rest van het land.

Achter het wegtrekken van deze neerslagzone stroomt koude polaire lucht uit over ons land en krijgen we nog te maken met talrijke sneeuwbuien. De kustgebieden en provincies krijgen de meeste sneeuwbuien te verwerken. Ligt de temperatuur eerst (iets) boven nul (kustgebieden tot +5 graden), in de middag valt vanuit het noorden de vorst ons land binnen!

Deze vorst houdt het wel een poosje uit en er staat ook na morgen nog meer sneeuw op het programma. Daarover meer in een ander blog.

Meer Blog