Home > Piets blog > ´Historische´ sneeuwstormen in noordoosten VS
Volg Piet

Piets blog

´Historische´ sneeuwstormen in noordoosten VS

De sneeuwstormen die over het noordoosten van de Verenigde Staten razen, hebben voor enorme hoeveelheden sneeuw en veel overlast gezorgd. In Washington viel zestig centimeter sneeuw en in delen van Virginia en Maryland zelfs negentig centimeter. De storm werd door het nationale weerinstituut ‘historisch’ genoemd. President Barack Obama sprak van ‘Snowmageddon’.

Honderdduizenden huishoudens zitten zonder stroom, wegen zijn onbegaanbaar en vluchten geannuleerd. Stadsbesturen raadden mensen aan het weekeinde binnen te blijven. Een vader en zoon kwamen om het leven toen ze iemand probeerden te helpen die vastzat in Virginia.

Zondag konden in Washington eindelijk weer sneeuwschuivers de weg op. Ook waren medewerkers van elektriciteitsbedrijven druk doende met reparaties aan het elektriciteitsnetwerk.

In Washington is sinds 1870 slechts dertien keer meer dan dertig centimeter sneeuw gevallen. De storm komt twee maanden na die van 19 december 2009 waarbij in Washington meer dan 41 centimeter viel.

(Novum/AP)

Meer Blog