Home > Piets blog > Hitte teistert Spanje, Griekenland en Turkije
Volg Piet

Piets blog

Hitte teistert Spanje, Griekenland en Turkije

Hitte teistert het zuiden van Europa. In het zuiden van Spanje werd het gisteren maar liefst 38 graden. Turkije doet er met 37 graden nauwelijks voor onder en in Griekenland werd het landinwaarts 36 graden! Ook op Kreta volop zomer met 33 graden.

Aangenamer maar ook warm is het op de Balkan met 25 tot 30 graden en ook grote delen van Italië hebben te maken met waarden die volop zomers te noemen zijn: zo tussen de 25 en 28 graden.

Vandaag volgt in Griekenland enige verkoeling door middel van enkele stevige onweersbuien.

In Spanje en Italië blijft het zonnig en (zeer) warm.
Het zijn eigenlijk de de enige landen in Europa waar het zonnig is.

In grote delen van Centraal- en West Europa is het wisselvallig en komen buien voor.In Tsjechië, Slowakije en morgen ook in  Polen komen stevige onweersbuien voor met soms veel regen. Deze buien verplaatsen zich in zuidoostelijke richting en donderdag en vrijdag krijgen het zuidoosten van Duitsland en de Alpen landen er mee te maken.

Later deze week en in het weekend warmt Europa op en wordt het ook in het zuiden van Frankrijk tropsich warm. Midden Europa krijgt dan met temperaturen tussen 24- en 28 graden te maken.Nu wordt het ‘s middags op veel plaatsen amper 15 graden.

Meer Blog